Automate your Marketing
with Womplify




 
AhsueZ from the Fotopages | featuring Samurai

By: AhsueZ Samurai

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Jun-2009 09:32 Email | Share | | Bookmark
1st Rainbow Photography Session (Teaser)

 
 
 
View all 5 photos...
Photographer: Uncle Kondak



Thursday, 26-Mar-2009 00:30 Email | Share | | Bookmark
Rainbow. Pelangi. Niji. Eirsa

 
 
 
View all 22 photos...
"Engkau tiba bagaikan pelangi" Sudirman - Pelangi Petang


Monday, 17-Nov-2008 11:09 Email | Share | | Bookmark
3rd Honeymoon @ Cherating

 
 
Breakfast @ Holiday Villa
View all 19 photos...
Quote:
Sesi terapi minda sebelum bertiga.


- SAMURAI ghost


Sunday, 13-Apr-2008 09:46 Email | Share | | Bookmark
2nd Honeymoon @ KK

KK from the air
Studio Mini RTM, Muzium Negeri
 
View all 47 photos...


Thursday, 20-Sep-2007 03:57 Email | Share | | Bookmark
Honeymoon @ Phuket

 
 
 
View all 69 photos...
Quote:
Hari 1

Sampai airport Phuket tengah hari. Kitorang ambik Phuket tour package. Naik van ronda-ronda Phuket. Pergi tourist spot yang ada kat darat.

Singgah Kilang Pearl, Kilang T-shirt, Kilang Jeruk, Chalong Temple & Kata View Point. Nothing much kat Kilang Pearl & Chalong Temple. Kitorang borong sakan kat Kilang T-shirt. Beli 10 dapat 1 percuma. Di Kata View Point boleh tengok tiga pantai. Actually, pantai untuk dua tempat je tapi boleh nampak tiga lekuk pantai. Dua pantai Kata (Kata Yai & Kata Noi), satu lagi pantai Karon.

Petang tu baru kitorang check-in. Hotel kitorang kat area Patong.

Malam pulak keluar pergi Phuket Fantasea kat area pantai Kamala. Tempat ni macam theme park. Ada mainan macam funfair, restoran yang besar macam hapa & theater hall. Lepas buffet dinner, kitorang layan teater Fantasea. Mantap jugak. Teater budget besar. Macam PGL kalau kat sini. Bezanya, teater Fantasea ada animal & magic show. Terkesima jugak aku tengok.


Hari 2

Plan nak ambik Phi Phi Island & Canoeing tour seperti yang direcommend kawan-kawan yang pernah datang sini. Malangnya, budget ada lari sikit. So, kitorang ambik Phang Nga & James Bond Island tour.

Subuh-subuh gelap diorang bawak travel naik ke Phang Nga. Phang Nga area belah utara Phuket. On the way tu singgah Monkey Temple. Aku tengok orang lain jakun bukan main bagi buah-buahan kat beruk-beruk yang banyak kat temple tu. Aku rilek je. Setakat beruk, apa nak heran sangat. Kalau ada tapir, aku jakun jugak.

Later baru naik longtail boat pergi James Bond Island. Pulau kecik tapi lawa gila. Air lautnya jernih. Kalau dapat mandi syok jugak. Memandangkan terlalu ramai orang yang melawat masa tu, plus tak ada siapa pun yang mandi, aku cuma celup-celup kaki. Hilangkan kempunan.

Lunch time diorang bawak singgah Pan Yee Island. Majoriti penduduk yang tinggal di pulau ni adalah Muslim. Nelayan Muslim. Banyak restoran halal & ada pasar kecik jual cenderahati. Since susah nak carik food halal kat Phuket, kitorang bedal pakej makanan tengah hari yang disediakan macam dah setahun tak jumpa nasik. Semeja dengan kitorang ada satu family dari Dubai. Diorang tak makan sangat sebab pedas. Elok sangat le tu. Kata aku dalam hati.

Petang tu singgah Kilang Gajus. Then diorang terus hantar balik hotel.

Sementara hari still cerah. Kitorang ronda-ronda pekan & pantai Patong. Empat jenis kedai yang begitu banyak kat pekan Patong. Kedai urut, booth money changer, bar & kedai tiang. Kedai tiang ni tempat lelaki-lelaki tulen melempiaskan nafsu serakah. Boleh tengok penari eksotik menari atas meja sambil pusing-pusing tiang besi. Untuk makluman lelaki-lelaki tulen, kedai tiang ada banyak kat Bang-La Road. Carik Soi (lorong) Seadragon.

Lepas tu kitorang singgah Jungceylon. Shopping complex terbesar kat pekan Patong. Aku jumpa kedai Arsenal. Hoyee.. Meleleh air liur bila masuk dalam kedai tu. Maklumlah, kat Malaysia mana ada kedai Arsenal.

Since lauk-pauk tengah hari tadik pun tak habis hadam lagi, malam tu kitorang dinner Maggi in cup sambil minum air jus gajus berkarbonat.


Hari 3

Lepas breakfast kat hotel, kitorang pergi sewa skuter. 200 Baht untuk 24 jam. Kitorang merempit ke Phuket Town. Lebih kurang 10 km dari Patong. Kalau tak silap aku. Tapi rasa macam jauh. Mungkin sebab kitorang naik skuter kot.

Phuket Town tak ada apa kebenda. Macam Bandar Alor Gajah. Kitorang pusing-pusing sekejap. Lepas beberapa minit tersesat nak carik jalan keluar, kitorang merempit ke Chalong Bay. Tak plan pun nak pergi sini. Tengok dalam map macam best. Chalong Bay letak kat area selatan Phuket. Sini macam tempat parking untuk private boat.

Settle ambik gambar dengan pelbagai pose maut, kitorang cuba menghabiskan minyak motor dengan turun ke pantai Kata, Karon & naik semula ke Patong. Ingatkan nak naik sampai pantai Kamala tapi bontot aku dah kematu. Tangan pulak dah hitam. Aku simpan hajat tu untuk hari esok. Lagipun petang tu kitorang plan nak try mandi kat pantai Patong. Dapat jugak kitorang mandi & cuci mata.

Malam tu kitorang makan kat stall halal depan hotel. Tokeynya Melayu dari Yala, Encik Muhd Rafi. Food yang dia masak mix rasa Thai & Malaysia. Ada jual Teh Tarik jugak. Portion makanan yang dia jamu punyalah banyak. Padahal aku mintak lauk untuk seorang. Dia bagi macam nak menjamu satu surau. Tak lalu nak habiskan. Terpaksa tapau & makan kat bilik sambil menonton TV channel Siam.


Hari 4

Minyak motor ada satu bar lagi. Rugi kalau pulangkan motor. Masa ambik hari tu, minyak nipis je dalam tangki. So, kitorang jalan-jalan pergi pantai Kamala. Tak sempat sampai pantai Kamala kitorang pusing semula. Jalan kat pekan Kamala berhabuk gila. Berpasir bijik mata.

Kemas barang, check-out & pergi airport. Balik dengan separuh tangan & kaki berbelang hitam. Dalam hati rasa syok gila.



- SAMURAI ghost




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net